Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optuženi u slučaju Đinđić tvrde kako da nisu krivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici optuženih za atentat na premijera Zorana Đinđića su iznoseći završne riječi pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, tvrdili kako njihovi branjenici nisu krivi i tražili oslobađajuće presude za njih.

Jedinstveno je stajalište obrane, izjavio je Dragoljub Đorđević, odvjetnik odbjeglog Vladimira Milisavljevića, pripadnika kriminalnog 'zemunskog klana', kako nije utvrđen nalogodavac atentata, ali niti izvršitelj.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Slika nije dostupna Odbjegli zemunac Đinđićev ubojica skriva se u Hrvatskoj?

'Istraga je od početka skrenuta u pogrešnom pravcu kako se ne bi saznalo tko je zaista ubio našeg premijera Zorana Đinđića', rekao je Đorđević, tvrdeći da je tijekom suđenja, koje je počelo u prosincu 2003. godine, protiv optuženih 'vođena orkestrirana kampanja'.

Da su nevini i optuženi Ninoslav Konstantinović i Sretko Kalinić, također u bijegu, tvrdili su i njihovi branitelji, odvjetnici Olivera i Aleksandar Đorđević. 

Branitelj optuženog Dušana Krsmanovića, odvjetnik Veljko Delibašić zatražio da njegov branjenik bude ili oslobođen optužbe, ili da mu optužnica bude preinačena u pomaganje u ubojstvu, tvrdeći kako on nije sposoban razlikovati obično ubojstvo od terorizma, zločinačkog udruživanja i zavjere radi rušenja ustavnog poretka države.

'Krsmanović je odrastao u najgorem vremenu u Srbiji i imao je vrlo teško djetinjstvo, te nije mogao razlučiti je li premijer Đinđić izdajnik srpskog naroda ili reformator i prvi demokratski premijer', obrazložio je Delibašić, citirajući nalaz vještaka-psihijatra, prema kojem je njegov branjenik oslobođen služenja vojnog roka kao psihopatska ličnost, s ispodprosječnom inteligencijom, anksiozan, impulzivan i sa smanjenom moći prosuđivanja.

U Specijalnom sudu je najveću pažnju privukla činjenica da je predsjedniku suda Milanu Raniću nepoznata osoba, prije dva dana ispred njegove kuće, na automobilu odvrnula vijke na kotaču. Ranić je srećom to na vrijeme primjetio i automobil odvezao u auto-servis.

O tom se incidentu policija još nije izjasnila, a glasnogovornica Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić novinarima je rekla kako je sudac Ranić prije dva mjeseca zatražio policijsku zaštitu, ali dosad ga nije dobio.

Zamjenik specijalnog tužitelja Jovan Prijić, kao i zastupnici
oštećenih zatražili su početkom tjedna da optuženi budu proglašeni krivima za atentat na premijera 12. ožujka 2003. godine. Zatražili su i najteže kazne od 40 godina zatvora. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene