Nenad Suzić (Foto: Filozofski fakultet Banja Luka)
Nenad Suzić (Foto: Filozofski fakultet Banja Luka) Foto: Filozofski fakultet Banja Luka

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske uhitili su bivšeg ministra u Vladi RS-a Nenada Suzića (69) zbog sumnje da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju djevojčicu.


Iz Policijske uprave Banja Luka kazali su da je jedna osoba privedena u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka i da u ovim trenucima ne mogu davati nikakve detaljnije informacije.

Vezani članci Ilustracija, prosvjed u Banjoj Luci Tisuće ljudi u središtu Banje Luke na dva suprotstavljena prosvjeda: "Ovdje nema rješenja bez revolucije" Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Na kaotičnoj sjednici ministar šamarao, a kažnjen zastupnik "jer je prišao govornici", Dodik oporbu nazivao budalama i konjima

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Nenadu Suziću koji je obnašao dužnost ministra prosvjete RS-a za vrijeme dok se na čelu entitetske vlade nalazio aktualni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, odnosno u mandatu Vlade RS-a koja je izabrana 1998. godine, piše Klix.

Bivši ministar osumnjičen je da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju djevojčicu kroz duže vremensko razdoblje. Policija ga sumnjiči da je dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna.

Suzić je zaposlen kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i to na predmetima Opća pedagogija i Metodika odgojno-obrazovnog rada. Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

U svojoj biografiji naveo je da je na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci angažiran i na predmetima Uvod u sociologiju obrazovanja, Uvod u pedagogiju 2, Nastavne metode u komunikaciji, Pedagošku komunikologiju, Osnove metodike odgojnog rada, Inkluzivno obrazovanje te Sociologiju obrazovanja.