Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudna pravila

Učenice izbačene iz škole jer su umjetne plavuše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj koji je izbacio dvije 16-godišnje učenice iz škole zato jer su imale obojanu kosu u plavo došao je pod kritike roditelja.

Raegan Booth, jedna od izbačenih učenica, rekla je kako joj je ravnatelj prijetio isključenjem i zabranom pristupa maturi, osim ako ne vrati prirodnu boju kose. No ona je odlučna u tvrdnji da je njena kosa zapravo blond ali samo malo nijansirana. 'Pravila škole jasno kažu da učenici ne smiju imati neprirodnu boju kose. U to spadaju modra, roza, zelena i kričavo crvena. Plava boja kose ne smatra se neprirodnom i postoje mnoge nijanse', objašnjava Raegan te dodaje kako smatra da boja kose ne utječe na nečiju sposobnost da bude dobar učenik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sama se bojala i pozlilo joj 17-godišnjakinja umrla nakon bojanja kose! Slika nije dostupna Rock in Rio FOTO: Vatreni nastup crvenokose Rihanne

'Raegan je uzorna učenica i naporno uči kako bi postigla dobre ocjene. Na zadnjoj je godini i dovoljno je opterećena pripremama za maturu, stoga joj ne treba dodatan pritisak', kaže njezin otac za Daily Mail. No ravnatelj tvrdi kako sve to nije istina te da je učenicama dozvolio pristup maturi, a od njih je očekivao samo promjenu boje kose.

'U interesu je škole da svi učenici polože maturu. No namjeravam se sastati s roditeljima i ponovo prodiskutirati pravila. Ova škola ima određena pravila koja se jednako primjenjuju na sve. Inače ne bi bilo pravedno', dodao je ravnatelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene