Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilski je sud u srijedu osudio Francisca das Chagasa Rodriguesa de Brita, koji je najpoznatiji serijski ubojica u Brazilu, na 20 godina i osam mjeseci zatvora zbog ubojstva 15-godišnjeg dječaka 2003. godine. No, tek ga čeka suđenje za još 41 ubojstvo.Chagas (42), mehaničar za bicikle osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubojstva i godinu i osam mjeseci za skrivanje tijela. 

Vezani članci Vrhovni sud 11 godina zatvora za ubojstvo: Majci troje djece Vrhovni sud potvrdio kaznu jer je ugušila novorođenu bebu Joseph James DeAngelo mlađi (74) Bivši policajac osuđen na 11 doživotnih kazni: Ubio 13 i silovao na desetke žena, na izricanju presude ispričao se žrtvama

On je sudu priznao da je ubio dječaka Jonathana Silvu Vieieru u prosincu 2003., ali je kazao da ga je na ubojstvo navelo seksualno zlostavljanje kojem je bio izložen kao dječak.

Chagas je mogao biti osuđen na 30 godina zatvora, ali je sudac smanjio kaznu zbog svjedočenja psihologa da je patio od mentalnih smetnji i da nije u potpunosti kontrolirao svoja djela.

Chagasa, međutim, sada čeka suđenje za još 41 ubojstvo koja je počinio od 1991. do 2003. godine u Maranahaou u susjednoj amazonskoj državi Para.