Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravična ubojstva u Engleskoj

Monstrum ubio bivšu partnericu, masakrirao njezina dečka i silovao još jednu ženu pred djecom: "Romeo i Julija sada mogu zajedno umrijeti"

Ubijeni Katie Higton i Steven Harnett
Ubijeni Katie Higton i Steven Harnett Foto: West Yorkshire Police
Marcus Osborne ubio je svoju bivšu partnericu i njezinog dečka nakon što su prekinuli zbog obiteljskog nasilja koje je izazvao. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Marcus Osborne (35), koji je u svibnju prošle godine ubio svoju bivšu partnericu Katie Higton (27) i muškarca s kojim je hodala, Stevena Harnetta (25), osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Sve se dogodilo kada se Katie vraćala sa spoja u dom u engleskom Huddersfieldu koji je dijelila s Marcusom. Tada ju je napao i izbo ju je 99 puta nožem, više od 20 uboda imala je samo na licu. Ubojica je zatim namamio Stevena u kuću, izbo ga 24 puta i ostavio ga sa osakaćenim genitalijama. 

Drugu ženu, koja je bila u kući, držao je na nišanu i silovao je. Prema tamošnjem sudu u Leedsu, u kući je u to vrijeme bilo četvero djece, a ubojica je nakon zločina rekao: "Romeo i Julija sada mogu zajedno umrijeti".

35-godišnjak je zvao susjede da dođu vidjeti tijela, piše Sky News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Emotivno Julija se oprostila od Alekseja dirljivom porukom: "Ljoša, hvala ti na 26 godina apsolutne sreće"

Katie je prekinula njihovu petogodišnju vezu nakon incidenta obiteljskog nasilja koncem travnja prošle godine. Policiji je 10. svibnja rekla da ju je redovito napadao i kontrolirao. Ispričala je da joj je prijetio da će joj prerezati grkljan ako kaže što je učinio i da će ih oboje ubiti ako će imati dečka nakon njega.

Dva dana kasnije uhićen je pod sumnjom za obiteljsko nasilje, ali je pušten uz jamčevinu. Rečeno mu je tada da se ne vraća u kuću i ne kontaktira Katie. Kasnije ju je špijunirao, a nju i Stevena je ubio 15. svibnja prošle godine.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj"

Ubojica je priznao krivnju za ubojstva te silovanje, a i ranije je bio osuđen za nasilje nad partnericama. Sutkinja Justice Lambert rekla je da su ubojstva vođena patološkom ljubomorom.

"Sve što ste učinili bilo je motivirano seksom i vašom potrebom za seksualnim ponižavanjem i degradiranjem", dodala je.

35-godišnji ubojica dobio je i kaznu zatvora od 10 godina zbog silovanja i zatvaranja druge žene u kuću.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene