Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijeno 15 humanitaraca u Šri Lanki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest lokalnih zaposlenika jedne francuske humanitarne organizacije pronađeni su izmasakrirani hicima iz vatrenog oružja u gradu Mutturu na sjeveru Šri Lanke.

Službeni predstavnici ustanove "Action Against Hunger", izjavili su kako su tijela pronađena u uredima humanirarne agencije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šri Lanka Ban Ki-moon: Spriječite krvavi završni obračun Slika nije dostupna Šri Lanka Pobunjenici ostali bez oba zrakoplova

Zločin se dogodio u trenutku kada eskaliraju sukobi između vojske Šri Lanke i Tamilsikih Tigrova, nakon što su pobunjenici prekinuli opskrbu vodom za sela u regiji prije dva tjedna.

Predstavnici humanitarnih agencija, koji su pronašli izmrcvarena tijela svojih kolega, kažu kako još nije jasno tko je odgovoran za pokolj.

Generalni direktor agencije "Action Against Hunger", Benoit Miribel, izjavio je kako njihova organizacija u 25 godina djelovanja nije zabilježila takav gubitak u ljudskim žrtvama.

Dok Tamilski Tigrovi za zločin okrivljuju Vladu, prevladava mišljenje da su masakr počinili njihovi pripadnici Rekao je kako su pokušali poslati pomoć svojim djelatnicima u regiji, ali su ih u tome spriječili vojnici.

- Želim izražiti saučešće i iskreno žaljenje obiteljima žrtava i svim civilima koji će osjetiti posljedice ovog masakra, kojeg će se pravi razmjeri tek utvrditi, rekao je Miribel.

Tamilski Tigrovi su preko sebi naklonjenih internetskih stranica, objavili da su za zločin odgovorne Vladine snage, no vojska je odlučno odbacila te optužbe.

U međuvremenu i dalje traje prepucavanje između Vlade i pobunjenika oko pitanja tko je započeo najnovije sukobe.

U oružanim sukobima između vlasti i pobunjenih Tamilskih Tigrova, u posljednjih 30 godina živote je izgubilo oko 60 tisuća ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene