Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Tihom oceanu potres 7,4 po Richteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 7,4 po Richteru dogodio se u nedjelju u blizini Novoga Zelanda i mogao bi izazvati tsunami u blizini epicentra, objavila je japanska meteorološka agencija.

Potres se osjetio u Japanu u 14:24 po lokalnome vremenu, odnosno 7:24 po srednjoeuropskome vremenu, a američka geološka agencija objavila je da mu je epicentar dvjesto kilometara sjeverozapadno od novozelandskoga otoka Aucklanda.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Japanska je agencija objavila kako postoji mogućnost tsunamija u blizini epicentra.

Prije toga je u nedjelju u 4:08 po srednjoeuropskome vremenu u blizini Guama, američkoga teritorija u Tihom oceanu bio potres magnitude 7,1 po Richteru, ali zasad nema podataka o stradalima, javlja Reuters.

Taj je potres bio na dubini od trideset kilometara u blizini otoka Guama, objavila je japanska vladina agencija, a guamski radio javio je kako se osjetio u višim zgradama. 

Na tom je otoku velika američka vojna baza.

Američka geološka agencija registrirala je potres od 6,8 stupnjeva, 3456 kilometara jugoistočno od Guama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene