Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od početka godine

PRIJETI IM OPASNA BAKTERIJA Umrlo 10 novorođenčadi u bolnici u Mostaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar od početka godine umrlo je deset beba i kod sedam je nađena bakterija klebsiella.

Tri su bebe umrle tijekom ovog mjeseca i kod svih je nađena bakterija klebsiella, piše Radio Sarajevo.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Mostar Odluka donesena prije deset mjeseci U Mostaru započelo uklanjanje ploča s nazivima ustaških dužnosnika: Pogledajte s kim su ih zamijenili

U bolnici u Mostaru od početka godine umrlo je deset beba Dr. Darinka Šumanović Glamuzina, specijalistica pedijatrica-neonatologinja rekla je kako bakterija nije bila 'jedan od najvažnijih razloga za smrt te djece koja su imala pridružena ostala teška patološka stanja'.

LIJEČNICI U ŠOKU nakon analize urina bebe koja je u teškom stanju primljena u bolnicu

'Budući da mi liječimo djecu s najmanjim imunitetom – pogotovo kad je dijete rođeno ispod 37, a posebno ispod 32 tjedna, takva bakterija može izazvati katastrofu, još ako to dijete ima pridružene patologije, ono postaje posebno prijemčivo za takvu bolest', objasnila je dr. Šumanović Glamuzina.

BiH epidemiologinja Jelena Ravlija poručila je kako je ova bakterija vrlo opasna jer je čest uzrok bolničkih infekcija. 'Jako ju je teško staviti pod kontrolu i ono što je najlošije je činjenica da lako postaje rezistentna na antibiotike', tvrdi Ravlija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene