Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Srbiji privedeno sedam osoba osumnjičenih za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je u utorak vijest da je u Srbiji privedeno sedam osoba osumnjičenih da su u listopadu 1991. godine u hrvatskom Lovasu počinili ratni zločin.

Potvrdu te vijesti koju je prvi objavio B92 prenijeli su u utorak i ostali beogradski elektronički mediji, među kojima i srbijanska radio-televizija RTS.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Kako je objavio B92, među privedenima su bivši srbijanski dobrovoljci i pripadnici paravojnih formacija koji su osumnjičeni za ubojstvo najmanje 20 civila i zlostavljanje većeg broja zarobljenih u hrvatskom selu Lovasu.

Prema saznanjima B92, "među uhićenima je Petronije Stevanović, čovjek koga je veći broj svjedoka identificirao kao jednog od najodgovornijih za taj zločin".

Prema istom izvoru, uhićenici bi u srijedu trebali biti izvedeni pred istražnog suca.

U srbijanskom Tužiteljstvu za ratne zločine još nisu službeno
komentirali ovu informaciju.

Istraga o slučaju Lovas započela je 2005. godine, a Tužiteljstvo za ratne zločine tada je priopćilo da na tom slučaju radi zajedno s hrvatskim tužiteljstvom.

B92 objavljuje da su po dosadašnjim istragama koje su proveli Haški tribunal, te hrvatski i srbijanski istražitelji, "u operacijama oko sela Lovas sudjelovali pripadnici novosadskog koprusa JNA, valjevski odred TO, kao i paravojne postrojbe Beli orlovi i Dušan silni koja se vezuje za pokret Srpske narodne obnove".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene