Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠESTERO NESTALIH

PRONAŠLI JOŠ PET TIJELA Broj mrtvih nakon lavine u Italiji popeo se na 23

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci su izvukli još pet tijela iz ruševina hotela u središnjem dijelu Italije koji je prekrila lavina prije tjedan dana čime se broj smrtno stradalih popeo na 23, objavila je talijanska vatrogasna služba u srijedu.

Tri tijela izvučena su s mjesta nesreće tijekom noći a još dva su pronađena tijekom jutra.

Još se šest osoba smatra nestalima.

Jedanaest gostiju i zaposlenih u Hotelu Rigopiano preživjelo je nesreću. Posljednji među njima izvučen je iz ruševina luksuznog hotela rano ujutro u subotu te slabi nada u pronalazak još koje preživjele osobe.

Tužitelji u obližnjoj Pescari otvorili su istragu o lavini od 18. siječnja u nacionalnom parku Gran Sasso. Pravosuđe pokušava utvrditi slijed događaja u hotelu Rigopiano u Abruzzu kako bi se pokazalo je li se tragedija mogla izbjeći.

Dan nakon nesreće otvorena je istraga za ubojstvo iz nehaja kako bi se utvrdilo jesu li svi rizici uzeti u obzir, kako pri izgradnji hotela tako i u slijedu događaja prošle srijede.

Internetom se proširio e-mail koji je hotelska uprava poslala vlastima moleći pomoć samo nekoliko sati prije tragedije.

Unatoč tome što nije spomenut strah od lavine opisuje se rastuća panika gostiju koji su zbog snijega ostali zatočeni u hotelu kad je potres pogodio regiju.

Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem dijelu Italije prošle srijede, i nakon tri dana gustog snijega. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene