Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želimo našu zemlju natrag'

Na prosvjedima protiv islamista uhićeno 11 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleska se policija Nottinghamu sukobila s protuislamističkim prosvjednicima i uhitila 11 osoba zbog narušavanja javnog reda.

Nekoliko stotina pripadnika Engleske obrambene lige održalo je prosvjednu povorku kroz Nottingham u središnjoj Engleskoj. Neki su mahali crveno-bijelim engleskim zastavama i vikali ‘želimo našu zemlju natrag!’. Njima se suprotstavila skupina antifašista te je policija na konjima napravila kordon između dvije strane.

Pročitajte i ovo Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se" Abdul Shakoor Ezedi - 1 Potraga još traje Napadač koji je majku i djecu polio kemikalijom snimljen u dućanu: Ima ozljede, već je osuđen za seksualno zlostavljanje

Liga je posljednjih mjeseci održala niz prosvjeda po Britaniji a u svakom su je gradu dočekali i protuprosvjedi te je dolazilo do sukoba. Skupina kaže da nije rasistička i da se protiv samo militantnom islamu ali su njeni pripadnici uzvikivali protumuslimanske parole i pozdravljali nacističkim pozdravom. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene