Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

46-godišnji Iračanin i 29-godišnji Nigerijac održavali su veze s "osobama na popisima (organizacije) Islamske države".


Dvojica muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa skupinom Islamskom državom (IS) i da su pripremali "težak nasilni čin" privedeni su u četvrtak u Njemačkoj, doznaje se od policije i državnog odvjetništva koji ipak kažu da nema "konkretne prijetnje" za stanovništvo.

Vezani članci Franziska Giffey Franziska Giffey postaje prva gradonačelnica Berlina Zoran Kurelić Prve reakcije na tijesne izbore u Njemačkoj: "Govor Scholza je bio pobjednički, a CDU je imao nekakvu komemoraciju"

Ta dvojica, 46-godišnji Iračanin i 29-godišnji Nigerijac održavali su veze s "osobama na popisima (organizacije) Islamske države", rekao je za AFP Thomas Steinkraus-Koch, glasnogovornik državnog odvjetništva u Muenchenu.

"Nastojat ćemo to provjeriti do sutra", dodao je. Zatim ćemo ih "izvesti pred sudca i smjestiti u pritvor ili ih pustiti", dodao je.

"Kako sada stvari stoje, nema konkretne prijetnje za stanovnike", dodaje bavarska policija u priopćenju.

Dvojica osumnjičenika su tijekom poslijepodneva privedena u Bavarskoj.

Kako je list Sueddeutsche Zeitung objavio na svojoj mrežnoj stranici, jedan je uhićen u Muenchenu, a drugi u Fuerstenfeldbrucku, blizu bavarske prijestolnice.

"Ova dvojica su identificirana kao mogući osumnjičenici (koji mogu počiniti) težak nasilni čin", ističe policija u priopćenju.

S obzirom da prva istraga nije omogućila da se "konkretna sumnja potvrdi ili odbaci", "istražitelji su odlučili odmah privesti dvije osobe kako bi se otklonila svaka opasnost", dodaje.

U pretresu zasad nije pronađen "nikakav sumnjiv predmet", dodaje glasnogovornik policije.