Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 342 cm

U najvećem gradu Aljaske pala rekordna količina snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snježna oluja donijela je ovaj vikend novih 11 centimetara snijega u Anchorage, najveći grad na Aljasci.

S 11 centimetara novog snijega oboren je rekord u ukupnim snježnim padalinama tijekom jedne zime na području najvećeg grada na Aljasci, objavila je u nedjelju američka nacionalna meteorološka služba. U Anchorageu je ove zime ukupno palo 342 centimetra snijega, odnosno pet centimetara više od rekordne zime 1954./1955. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Slika nije dostupna 1.800 km na - 50 stupnjeva Jedna od najtežih utrka na svijetu, a sada ima i neočekivanog protivnika

>> Ruski tanker stigao do zaleđene luke na Aljasci

U posljednjih 30 godina u tom je gradu tijekom zime u prosjeku palo 189 centimetara snijega. Rekordan snijeg donio je i rekordne troškove za njegovo čišćenje. Od listopada do ožujka grad je u tu svrhu potrošio 11.9 milijuna dolara (68 milijuna kuna) ili četiri milijuna dolara više nego prošle zime.

Gradske su vlasti u veljači morale odrediti nova privremena odlagališta svog tog očišćenog snijega, jer su sva postojeća bila pretrpana. Očekuje se da će neke od tih golemih hrpa snijega potrajati sve do ljeta. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene