Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednjih pola godine 24-godišnjak se svojim ponašanjem izdvajao i u džamiji gdje se 'klanjao po vehabijskih običajima'.


U javnost izlazi sve više detalja o 24-godišnjem Nerdinu Ibriću, napadaču na policijsku postaju u Zvorniku koji je ubio jednog i ranio dva policajca.

I sam Ibrić ubijen je u pucnjavi s policijom, a istraga je pokazala da je bio povezan s pokretom radikalnih islamista vehabija. Tek se treba istražiti je li djelovao sam ili je bio član organizirane terorističke skupine.

Prema pisanju BiH medija, rođen je i živio je u Kučić Kuli kod Zvornika, a imao je godinu dana kada su pripadnici Vojske Republike Srpske s pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije ubili njegovog oca i još 750 Bošnjaka.

'Ovo se zaista nije smjelo dogoditi': BiH suočena s terorističkom prijetnjom, napadač je bio vehabija

On i njegova majka bili su među prvim povratnicima u Kučić Kulu.

Ibrić je u ponedjeljak oko 19 sati upao u policijsku postaju Zvornik i počeo pucati. Prema riječima ministra unutarnjih poslova RS, Dragana Lukača, napadač je znao kada je smjena policajaca pa je upravo to vrijeme izabrao za napad. Bio je naoružan s pištoljem i dvoje puške, a iz jedne od njih je pucao na policajce.

Preživjeli policajci svjedoče: Upao je u postaju, počeo pucati i vikati 'Allahu ekber'

U posljednje vrijeme njegovo se ponašanje promijenilo. Prema saznanjima Blica, prije tri godine počeo je puštati bradu u stilu pripadnika vehabijskog pokreta, a njegov rođak koji je živio u Tuzli bio je pripadnik navedene skupine.

Posljednjih pola godine čudno se ponašao i u džamiji gdje se 'klanjao po vehabijskih običajima'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook