Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

VIDEO: U dvije nesreće u Kini više od 300 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvije odvojene nesreće u Kini poginulo je najmanje 305 osoba. Jedna se dogodila kada je autobus sletio s ceste u provaliju u pokrajini Sečuan prilikom koje je poginulo najmanje 51 osoba, a druga se nesreća dogodila u Shanxu gdje je u rudniku ugljena poginulo 254 osobe.

U nesreći autobusa u Kini više od 50 poginulih 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaleđena cesta Lančani sudar kod Beča: Šest mrtvih, 33 ozlijeđenih Slika nije dostupna Teška prometna u Kini VIDEO: Sudar kamiona i autobusa, 16 mrtvih

Pretpostavlja se da je 51 osoba poginula kada je jučer putnički autobus sletio s ceste u provaliju u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Sečuan, izvijestila je službena agencija Xinhua.

Autobus je sletio u 100 metara duboku provaliju u okrugu Nainjing.

Ljudi koji su se nalazili u blizini nesreće rekli su da su čuli eksploziju i vidjeli gust dim kako se diže s mjesta nesreće.

Pokrenute su spasilačke aktivnosti no vlasti su objavile kako nemaju mnogo nade da će naći preživjele, prenosi Xinhua. 

Broj žrtava klizišta porastao na 254 

Broj žrtava klizišta u rudniku ugljena u sjevernoj Kini porastao je na 254, izvijestile su danas kineske vlasti.

Do jučer navečer spasitelji su identificirali tijela 128 poginulih u nesreći koja se prošlog ponedjeljka dogodila u kineskoj provinciji Shanxi.

Tada su jake kiše prouzročile klizanje blata i otpada na ilegalnom odlagalištu jalovine pokraj rudnika, koji su zatrpali selo od 1.300 stanovnika.

Državna agencija Xinhua navela je riječi voditelja oko 3.000 spasitelja da će nastojati završiti potragu kroz tri do pet dana.

Trinaestoro dužnosnika rudarske tvrtke su pritvoreni, a šefovi okružne vlasti i lokalne Komunistička partije su suspendirani, javila je Xinhua.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene