Ilustracija
Ilustracija Foto: Fran Rubil/Pixsell

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su protekloga vikenda spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u središnjoj Bosni čime se nastavlja niz sličnih incidenata kojima su meta hrvatska obilježja u Bosni i Hercegovini.


Na lokaciji Pješčari između Travnika i Viteza srušen je jarbol s hrvatskom zastavom koja je otuđena i razbijen postament na kojemu se pale svijeće za poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović u BiH: "Hrvati trebaju biti ravnopravni, a zemlja treba postati članica EU" Dmitrij Peskov Putinov suradnik o stanju u Srbiji: "Oni su naša braća i strateški partneri"

Pješčara je tijekom rata bila važna utvrda postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane koju pripadnici bošnjačke Armije BiH nisu uspjeli osvojiti tijekom više napada.

U slučaju da se to dogodilo Lašvanska dolina, koja je bila u okruženju, bila bi presječena na dva dijela i bilo bi je nemoguće obraniti.

U posljednje vrijeme učestali su napadi na nacionalna i vjerska obilježja Hrvata u BiH. Slični incidenti zabilježeni su na području Tuzle, Tešnja, Vareša, Kaknja, Busovače, Jablanice.

Prošloga tjedna je vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije zatražila zabranu isticanja zastava Hrvata na javnom prostoru novotravničke općine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju