Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Bagdadu pronađeno 40 tijela mučenih ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračka je policija u posljednja 24 sata u Bagdadu pronašla tijela 40 ubijenih osoba vezanih ruku i nogu na kojima su pronađeni tragovi mučenja. Petorici su odrubljene glave. Tijela su bila odbačena u nekoliko dijelova istočnog i zapadnog dijela Bagdada.

 Američki vojni glasnogovornik u Bagdadu general William B. Caldwell rekao je jučer kako su ubojstva i pogubljenja glavni uzrok smrti civila u tom gradu, te da su samoubilački napadi dostigli najvišu razinu od početka rata. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak napetosti Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Slika nije dostupna Uoči pokopa ubijenog generala Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi"

Jačanje nasilja može se povezati s početkom muslimanskog jednomjesečnog blagdana ramazana u ponedjeljak. Veći dio napada u tom gradu pripisuje se šijitskim odredima smrti.

Jučer je u pucnjavi pred sunitskom džamijom al-Mašahada u sjevernom predgrađu iračkog glavnog grada poginulo najmanje 10 ljudi, dok ih je 11 ranjeno. Američke su postrojbe jučer ubile osam osoba, među kojima i četiri žene, u zračnom napadu na jednu sumnjivu kuću u Bakubi. 

Obitelj ubijenih tvrdi da njihovi rođaci nisu imali ništa s teroristima. Američki vojnici tvrde da su od stanara tražili da mirno napuste kuću, na što su oni uzvratili otvaranjem vatre.

Jutros su u Bagdadu ubijena dvojica iračkih policajaca, a 10 je ljudi ozlijeđeno u samoubilačkom napadu automobilom bombom.

Ispitivanja javnog mnijenja koja su u Iraku proveli američki State Department i neovisni istraživači pokazala su da velika većina Iračana želi odlazak američke vojske. Čak dvije trećine stanovnika Bagdada izjavilo je da bi se osjećali sigurnije kada bi strane postrojbe napustile taj grad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene