Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Konačno otkriven

RUSKI BATMOBILE Najnovija čuda oklopnog inženjeringa u akciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija čuda ruskog oklopnog inženjeringa sudjelovala su ovog tjedna u antiterorističkoj operaciji provedenoj na periferiji Makhachkala u kojoj su neutralizirana tri pripadnika terorističke ćelije.

Tijekom antiterorističkih akcija u ruskom Dagestanu javnost je imala prilike svjedočiti najnovijem čudu ruskog inženjeringa oklopnih vozila. Specijalci su tijekom akcije iz tajnih skrovišta izvukli oklopna, borbena vozila 'Falkatus' i 'Tigar' za koje do sada nitko nije znao.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Najnovija čuda ruskog oklopnog inženjeringa sudjelovala su ovog tjedna u antiterorističkoj operaciji provedenoj na periferiji Makhachkala u kojoj su neutralizirana tri pripadnika terorističke ćelije.

No umjesto vijesti o spriječenom terorističkom napadu, svijet je obišla informacija o najnovijem čudu ruske vojske - SUV oklopnim vozilima o kojima su mnogi godinama tek nagađali.

Svjedoci antiterorističke akcije tvrde kako je novo modificirani 'Tigar' izveo nevjerojatan performans. Ispalio je nešto poput rakete ili dimne granate na zgradu u kojoj su se nalazili teroristi.

Čudo od vozila - 'Tigar' dizajniran je posebno za potrebe Federalne službe sigurnosti (FSB) specijalnih snaga za izvođenje operacija u gusto naseljenim gradskim područjima. Opremljen je kamerama koje obuhvaćaju vid od 360 stupnjeva tako da vojnici koji se nalaze u njima mogu mirno sjediti imajući sve na oku.

Vozilo ima uske prozore dok se na krovu nalazi kružni otvor koji omogućuje promatranje ali i kao baza za instalaciju različitih vrsta oružja, ukoliko je to potrebno. Njegovo tijelo u obliku slova 'V' mnogi su usporedili s Batmanovim batmobilom, a cijelo je vozilo osigurano neprobojnim materijalom. Sa svake se strane nalaze cijevi, pretpostavlja se da služe kao oružje za paljbu.

Iako nije otkriven, mnogi vjeruju da je i vozilo modela 'Falcatus' već izrađeno, piše RT

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene