Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izabrani su novi predsjednik Europskog vijeća te visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku.


Čelnici zemalja članica EU-a izabrali su na izvanrednom summitu u Bruxellesu poljskog premijera Donalda Tuska za novog predsjednika Europskog vijeća, a talijansku ministricu vanjskih poslova Federicu Mogherini za visoku predstavnicu za vanjsku i sigurnosnu politiku, objavio je predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Andrej Plenković otkrio koliko milijardi eura ide Hrvatskoj. Otkrio i koliko ih je bespovratno, a koliko kroz zajmove Slika nije dostupna 'Stanje je dramatično i ovako se ne može više nastaviti'

Tusk će naslijediti na tom mjestu Hermana Vana Rompuya, kojemu mandat istječe 30. studenoga. Mandat predsjednika Europskog vijeća traje dvije i pol godine, koji se jednom može obnoviti. Tusk pripada desnom centru, strankama okupljenim u Europskoj pučkoj stranci.

Milanović u društvu kraljice selfieja!

Visoku predstavnicu za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton naslijedit će Federica Mogherini, koja dolazi s lijevog centra. Visoka predstavnica je ujedno potpredsjednica Europske komisije, što znači da joj mandat traje pet godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook