Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hakan Evinci, turski građanin koji je 3. listopada ove godine primorao pilote turskog zrakoplova, koji je krenuo iz Tirane u Istanbul, na sletanje u talijansku zračnu luku Brindisi, pokušao je samoubojstvo.


Turski otmičar zrakoplova, u kojem je bilo 113 osoba, pokušao si je oduzeti život rezanjem žila na rukama. Turčina je spasio jedan zatvorski čuvar u zatvoru u Brindisiju u kojem je zatvoren od dana otmice.

Vezani članci Ilustracija - 3 Kakva je ovo država, sustav, birokracija, pravila? Ona je samo htjela živjeti pa je tražila pomoć, a svi su joj rekli NE! Sad je više nema. Ilustracija Molila je za pomoć, ali sustav ju je iznevjerio. Sada je, nažalost, prekasno: "Želim spasiti svoj život. Prihvatila bih bilo kakvu pomoć, ali ruke su mi vezane"

Otmičar zrakoplova je pokušao počiniti samoubojstvo jer ga, kako je izjavio, zahvatila panika kada je shvatio da bi mogao ostati dugo godina u zatvoru. Mogao bi biti kažnjen zatvorom od sedam do 21 godine, koliko je predviđeno kazne u Italiji za krivična djela koja je počinio

Ozljede na rukama su dosta teške i sada se nastoji otkriti kako je došao do oruđa kojim se ozlijedio. Otmičar nastavlja potvrđivati kako je djelovao samostalno i da je njegov cilj bio tražiti pomoć od Pape za dobivanje političkog azila u Italiji jer je kršćanski vjernik koji ne želi služiti u muslimanskoj vojsci.