Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turski nastavnik koji je radio u karitativnoj ustanovi osuđen je u srijedu na više od 508 godina strogog zatvora jer je seksualno zlostavljao desetero djece, izvijestila je provladina agencija Anatolija.


Muharem Bujukturk (54), nastavnik u muslimanskoj vjerskoj zakladi priznao da je između 2012. i 2015. seksualno zlostavljao deset dječaka u dobi od 12 do 14 godina kojima je davao pojedinačne satove.

Vezani članci Zlostavljanje i bijeg djece - ilustracija - 1 Strava u Bjelovaru: Pedofil (47) pune dvije godine seksualno zlostavljao dijete Marcial Maciel Papa mu naredio da se povuče u život molitve i pokore: Utemeljitelj reda ''Kristovi legionari'' seksualno zlostavljao maloljetnike

Također je optužen da je pokazivao pornografske fotografije svojim žrtavama, što je zanijekao na sudu u Karamanu, na jugu Turske gdje je osuđen na 508 godina i 3 mjeseca zatvora.

Tužitelj je tražio kaznu od gotovo 600 godina zatvora na suđenju zatvorenom za javnost koje je počelo u srijedu ujutro i završilo krajem poslijepodneva.

Bujukturk je uhićen 13. ožujka nakon nekoliko tužbi obitelji zlostavljanje djece.

Afera je izazvala veliki odjek, ali i politički skandal. Čelnik oporbe optužio je ministra za obitelj i socijalnu politiku Sema Ramazanoglua da brani vjersku zakladu za koju je radio optuženi učitelj. (Hina)