Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozne izjave

Turski ministar se zalaže za otomanski Balkan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef turske diplomacije Ahmet Davutoglu u razgovoru s bošnjačkim čelnicima zagovarao je obnavljanje Otomanskog carstva te veličao to razdoblje kao najpozitivnije.

Ahmet Davutoglu pohvalio je tursku okupaciju BiH kao čin oslobađana ovih prostora izjavio kako bi Mehmed paša Sokolović bio običan srpski seljak da ga Osmanlije nisu odveli od njegove obitelji, piše Slobodna Dalmacija. Davutoglu je u Sarajevu rekao kako Turska ima pravo i interes utjecati na uređenje odnosa na području Balkana, Kavkaza i Srednjeg istoka kako bi zaštitila svoje povijesno naslijeđe i vlastitu sigurnost. 

Pročitajte i ovo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Rast napetosti Reakcija MVEP-a nakon što je Srbija protjerala hrvatskog diplomata: "Ovo je korak prema pogoršanju međusobnih odnosa" Aleksandar Vučić Hrvoje Šnajder Srbija hrvatskog diplomata proglasila personom non grata: Srpski portali objavili nevjerojatan razlog

Davutoglu je još rekao kako u Turskoj ima više Bosanaca nego u Bosni, Albanaca više nego u Albaniji, Čečena i Abhaza više nego u Čečeniji i Abhaziji, a tome je tako jer je to otomansko nasljeđe, navodi Slobodna Dalmacija. Šef turske diplomacije tvrdio je kako želi obnoviti balkansku regiju utemeljenu na političkim vrijednostima, ekonomskoj međuzavisnosti i suradnji i kulturnoj harmoniji. Zaključio je da je to bio otomanski Balkan.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene