Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turski premijer Tayyip Erdogan proglasio je u nedjelju navečer pobjedu na lokalnim izborima koji su postali referendum o njegovoj vladavini i rekao kako će "ući u brlog" neprijatelja koji ga optužuju za korupciju i odaju državne tajne.


"Platit će za to", poručio je političkim neprijateljima turski premijer Erdogan.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan Turska se povukla iz Istanbulske konvencije: "Potkopava obiteljske vrijednosti i homoseksualnost želi prikazati kao normalnu" Erdogan u BiH (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Erdogan ponovno zaprijetio EU: "Šaljite novac ili otvaram granice za migrante"

Erdogan se obratio s balkona stožera njegove stranke Pravde i razvitka tisućama pristaša koji su mu klicali nakon što su prvi rezultati pokazali da dobiva između 44-46 posto glasova, a oporbeni CHP zaostaje s 23-28 posto.

Curenje podataka na YouTubeu smatraju objavom rata!

Erdogan optužuje islamskog klerika sa sjedištem u SAD-u, bivšeg saveznika, da je montirao prljavu kampanju koristeći mrežu sljedbenika u policiji kako bi skovao korupcijski slučaj protiv njega. U reakciji na to on je izvršio čistku u policiji izbacivši tisuće pripadnika.

Prošloga tjedna kriza je dosegnula novu razinu nakon što je tajni sastanak na najvišoj razini o Siriji snimljen i objavljen na YouTubeu. Klerik Fethullah Gullen niječe bilo kakvu umiješanost u curenje sigurnosnih podataka kao i u istragu o korupciji.

"Ovo je dan vjenčanja nove Turske", rekao je Erdogan. "Danas je dan pobjede nove Turske, 77 milijuna su ujedinjeni i zajedno kao braća".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook