Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naplata za optužbe

Erdogan proglasio pobjedu i poručio kako će 'ući u brlog neprijatelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Tayyip Erdogan proglasio je u nedjelju navečer pobjedu na lokalnim izborima koji su postali referendum o njegovoj vladavini i rekao kako će "ući u brlog" neprijatelja koji ga optužuju za korupciju i odaju državne tajne.

"Platit će za to", poručio je političkim neprijateljima turski premijer Erdogan.

Pročitajte i ovo Turska obalna straža traži članove potonulog broda - 1 loše vrijeme FOTO Potonuo brod u Mramornom moru: Traje velika potraga za preživjelima Muškarac s maskom, ilustracija Erdogan najavio Turska ima najveći broj novozaraženih ove godine pa uvode strože mjere: Vraća se zatvaranje tijekom vikenda

Erdogan se obratio s balkona stožera njegove stranke Pravde i razvitka tisućama pristaša koji su mu klicali nakon što su prvi rezultati pokazali da dobiva između 44-46 posto glasova, a oporbeni CHP zaostaje s 23-28 posto.

Curenje podataka na YouTubeu smatraju objavom rata!

Erdogan optužuje islamskog klerika sa sjedištem u SAD-u, bivšeg saveznika, da je montirao prljavu kampanju koristeći mrežu sljedbenika u policiji kako bi skovao korupcijski slučaj protiv njega. U reakciji na to on je izvršio čistku u policiji izbacivši tisuće pripadnika.

Prošloga tjedna kriza je dosegnula novu razinu nakon što je tajni sastanak na najvišoj razini o Siriji snimljen i objavljen na YouTubeu. Klerik Fethullah Gullen niječe bilo kakvu umiješanost u curenje sigurnosnih podataka kao i u istragu o korupciji.

"Ovo je dan vjenčanja nove Turske", rekao je Erdogan. "Danas je dan pobjede nove Turske, 77 milijuna su ujedinjeni i zajedno kao braća".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene