Turska je zatražila od NATO-a da održi izvanredni sastanak o njezinim sigurnosnim operacijama protiv Islamske države i Radničke stranke Kurdistana.


Zrakoplovi turske vojske u nedjelju navečer krenuli su u novi val zračnih napada na baze pobunjenika Radničke stranke Kurdistana na sjeveru Iraka, javili su turski mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna Jesu li ovo razlozi zbog kojih Turska ne napada Islamsku državu? Slika nije dostupna 'Ma koliko da je užasavajuće gledati ono što se događa u Kobaniju... morate sagledati cilj'

Nakon prvog vala napada tijekom noći na subotu prekinuto je primirje između Ankare i PKK.

Turska je ranije u nedjelju zatražila od NATO-a da održi izvanredni sastanak kako bi se raspravilo o njezinim sigurnosnim operacijama protiv Islamske države i Radničke stranke Kurdistana. NATO je zahtjev prihvatio i priopćio da će se sastanak održati u utorak.

Dvojica vojnika poginula, četvorica ranjena u eksploziji autobombe

Turski je premijer Ahmet Davutuglu kazao je ranije da su udari dio procesa protiv militanata, te da će Turska poduzeti daljnje mjere kako bi zaštitila svoju sigurnost.

Operacije turskih sigurnosnih snaga protiv IS-a u Siriji i PKK u Iraku potrajat će sve dok se ne ukloni prijetnja Turskoj, najavio je Davutoglu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook