Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljna povreda suvereniteta

Sirija optužila Tursku zbog upućivanja snaga u Irak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirija je u nedjelju napala Tursku zbog raspoređivanja stotina vojnika u susjednom Iraku, optužujući Ankaru da ima "destruktivnu ulogu" u odnosu na obje arapske zemlje.

Turski premijer Ahmet Davutoglu opisao je raspoređivanje kao "rutinsku rotaciju snaga" u blizini Mosula koje su izvorno bile tamo raspoređene u dogovoru s Bagdadom. Iračka vlada zatražila je njihovo hitno povlačenje optuživši Tursku da ne poštuje irački suverenitet.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu

Sirijsko ministarstvo vanjskih poslova pridružilo se sporu poručivši u priopćenju da osuđuje "flagrantno tursko nepoštivanje iračkog teritorija koje se događa kao nastavak destruktivne uloge (Ankare) u odnosu na Siriju i Irak".

'NE MOŽETE ODREZATI DIO RAKA' Asad ismijao Cameronovu strategiju

Sirija je optužila Ankaru da podupire terorističke skupine u građanskom ratu u toj zemlji.

Turska smatra da silazak s vlasti predsjednika Bašara al Asada mora biti dio bilo kakvog dugoročnog rješenja sirijskog sukoba i među zemljama je koje podupiru pobunjenike koji se bore protiv Asadove vojske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene