Donald Trump (Foto. AFP)
Donald Trump (Foto. AFP)

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je optužio Meksiko da ne radi "ništa" na zaustavljanju ilegalne imigracije i ponovio svoje predizborno obećanje da će Meksiko platiti zid kojega planira izgraditi na granici prema toj državi.


Vrlo brzo stigao je odgovor iz Meksika: "Ne, nećemo".

Vezani članci E-cigarete, ilustracija (Foto: Getty) U SAD-u sve više plućnih bolesti povezanih s e-cigaretama, obolijevaju uglavnom tinejdžeri i mladi Mette Frederiksen, Donald Trump (Foto: AFP) Još se duri: Trump nazvao stav danske premijerke o prodaji Grenlanda "gadnim"

Trump se obraćao okupljenima na skupu u Nashvilleu u saveznoj državi Tennessee kad se vratio temi zida kojega želi izgraditi na južnoj američkoj granici kako bi zaustavio ilegalne useljenike.

Zid je bila jedna od njegovih omiljenih tema tijekom predizborne kampanje i jedna je od najspornijih točakka u odnosima s južnim susjedom.

"Na kraju, Meksiko će platiti taj zid", kazao je Trump. "Ne čine ništa na tome da zaustave ljude u prolasku kroz Meksiko iz Hondurasa i svih tih zemalja... ne rade ništa da nam pomognu".

Sat kasnije meksički predsjednik Enrique Pena Nieto latio se pera na Twitteru.

"Predjedniče Trump: NE. Meksiko NIKAD neće platiti zid. Niti sada, niti ikada. S poštovanjem, Meksiko (svi mi)", napisao je na engleskom Pena Nieto i potom ponovio isti tekst na španjolskom. (Hina)