Donald Trump (Foto. AFP)
Donald Trump (Foto. AFP)

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je u ponedjeljak zatražio prekid istrage specijalnog tužitelja Roberta Muellera o mogućem dosluhu između Rusije i njegovih suradnika u kampanji, ocijenivši je "diskreditirajućom".


"Sramota za Ameriku", napisao je u tvitu Trump spominjući okolnosti u kojima je jedan od njegovih bivših savjetnika Carter Page stavljen pod nadzor FBI-ja.

Vezani članci Nesreća Za dlaku izbjegli tragediju! Tata u zadnji čas spasio dijete od pomahnitalog vozača Donald Trump (Foto: AFP) Istraga koja je bacila sjenku na Trumpovo predsjedništvo: Muller zaključio da Trump nije bio u dosluhu s Rusijom

"Trebali bi se sada ostaviti diskreditirajućeg lova na vještice", dodao je američki predsjednik pod paljbom kritičara već tjedan dana zbog previše pomirljivih riječi spram ruskog kolege Vladimira Putina.

Mueller, direktor FBI-ja od 2001. do 2013. pod Georgeom W. Bushom te Barackom Obamom, pokušava utvrditi je li bilo dosluha između Moskve i Trumpovih suradnika u kampanji pred predsjedničke izbore 2016., te također je li Trump kriv za opstrukciju pravde.

Trump je inače u ponedjeljak kazao kako je "jako sretan" zbog stanja pregovora sa Sjevernom Korejom u trenutku dok brojni promatrači ističu odsustvo konkretnog napretka više od mjesec dana nakon summita s Kim Jong Unom.

"Nijedna raketa nije ispaljena iz Sjeverne Koreje u devet mjeseci. Isto tako, nema nuklearnog testiranja", napisao je on u tvitu. "Japan je sretan, cijela Azija je sretna. A lažne vijesti kažu, i ne pitajući me, da sam ljut jer ne ide dovoljno brzo. Krivo, jako sam sretan!".

Trump je također kazao u ponedjeljak kako nije "u ničem popustio Vladimiru Putinu na njihovu summitu u Helsinkiju prošlog tjedna nakon negodovanja koje je izazvalo njegovo ponašanje smatrano prepomirljivim s ruskim predsjednikom.

"Samo smo razgovarali o koristi koje će naše dvije zemlje imati u budućnosti, nisam mu u ničemu popustio", kazao je Trump na Twitteru.

"Također, jako smo se dobro slagali, što je dobro, osim za korumpirane medije", dodao je on. (Hina)