Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekipjelo mu

Trump iznervirao čuvenog redatelja: "Mislim da smo najveća nakazna idiotska civilizacija trenutno u povijesti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čuveni redatelj James Cameron ne istupa često u javnosti, no aktualni američki predsjednik uspio je svojim uredbama isprovocirati i najstaloženije javne osobe pa tako i Camerona.

U intervjuu za Daily Beast, poznati holivudski redatelj James Cameron (Terminator 2, Aliens, Avatar), komentirao je prve Trumpove poteze, koji su preokrenuli praktički borbu protiv klimatskih promejna u SAD-u naglavačke. Upitan da li je zabrinut u narednih četiri do osam godina za stanje globalnog okoliša, Cameron nije štedio riječi.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Ilustracija Glas građana Što mislite u vrućinama u travnju? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

"Puno mog rada koji nije direktno u Avatar filmovima, moj aktivizam, vrte se oko klimatskih promjena, održivog razvoja, održivog iskorištavanja zemlje, održive poljoprivrede ali klimatske promjene su na prvom mjestu. Prije više godina, uočili smo santu leda ispred nas i dali smo naredbu za skretanje broda i otad pokušavamo polako, polako, polako okrenuti ovaj ogroman brod da ne udari u santu leda, i onda dođe Trump, zgrabi kormilo i usmjeri brod ravno u središte sante leda. Dakle, jesam li zabrinut? Naravno. Ja sam poput svakog sa zdravom savjesti i razumnom inteligencijom. Mislim da smo najveća nakazna idiotska civilizacija trenutno u povijesti i vjerojatno će o nama pričati i 4000 godina u budućnosti i češati glave - kao što se priča i o Atlantidi. Tko su bili ti ljudi? Što su to učinili da su naljutili bogove toliko da su ostali zakopani ispod stotina metara blata sad?", rekao je Cameron.

Trump je, naravno, potpisao i uredbu o davanju zelenog svjetla naftovodu u Dakoti, oko kojeg se već mjesecima vodi spor i održavaju prosvjedi. Posebno su Camerona iznervirale "alternativne činjenice" Trumpovog tima.

"Trenutno je to svijet okrenut naglavačke i oblik dijaloga koji dolazi od tih tipova zvuči poput Georgea Orwella. Alternativne činjenice? Ne postoji ništa sličnog alternativnim činjenicama! Ti ljudi nisu normalni. No držim glavu dolje, radim stvari koje sam mislio da ću raditi da je izabrana Hillary... Ionako možete učiniti samo toliko", zaključio je Cameron.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene