Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trudna 10-godišnjakinja, čiji je očuh uhićen zbog silovanja, postala je posljednja tema žustre debate o pobačaju u Meksiku.


‘Ova je djevojčica mnogo više od izoliranog slučaja’, rekla je Adriana Ortiz-Ortega, istraživačica na meksičkom sveučilištu National Autonomous, autorica dvije knjige o pobačajima u Meskiku, javlja CNN. ‘Sada postoji mnogo veći utjecaj konzervativnih grupa koje pokušavaju spriječiti legalizaciju pobačaja’, rekla je Ortiz-Ortega.

Vezani članci Ilustracija - 1 Monstruozni Riječanin prijetio trudnoj supruzi da će joj izvaditi dijete iz utrobe pa je tjerao na seks sa strancima i sve snimao Slika nije dostupna Crkva izopćila majku i liječnike 9-godišnjakinje koju je silovao očuh

Pobačaj je legalan u glavnom gradu Meksika, ali zabranjen ili značajno ograničen u većem dijelu zemlje. Djevojčica živi u Quintana Roou, gdje je pobačaj dopušten tijekom prvih 90 dana trudnoće. Ali, djevojčica je u 18. tjednu trudnoće, gotovo mjesec dana više od limita dopuštenog za pobačaj.

Grupe koje pozivaju vlasti da istraže slučaj kažu kako nadležni djevojčicu nisu ni informirali o opcijama pobačaja. ‘Ne znamo što se događa, a institucije koja bi trebala dati potporu I brigu maloljetnima, nisu bile transparentne. Tražimo odgovornost’, rekla je Maria Luisa Sanchez Fuentes, direktorica grupe za reproduktivni izbor. Zlostavljanje je vlastima prijavila njezina majka, a djevojčica se trenutačno nalazi u domu za zaštitu djece.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju