Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlostavljao je očuh

Trudnoj 10-godišnjakinji ne daju da pobaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trudna 10-godišnjakinja, čiji je očuh uhićen zbog silovanja, postala je posljednja tema žustre debate o pobačaju u Meksiku.

‘Ova je djevojčica mnogo više od izoliranog slučaja’, rekla je Adriana Ortiz-Ortega, istraživačica na meksičkom sveučilištu National Autonomous, autorica dvije knjige o pobačajima u Meskiku, javlja CNN. ‘Sada postoji mnogo veći utjecaj konzervativnih grupa koje pokušavaju spriječiti legalizaciju pobačaja’, rekla je Ortiz-Ortega.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili

Pobačaj je legalan u glavnom gradu Meksika, ali zabranjen ili značajno ograničen u većem dijelu zemlje. Djevojčica živi u Quintana Roou, gdje je pobačaj dopušten tijekom prvih 90 dana trudnoće. Ali, djevojčica je u 18. tjednu trudnoće, gotovo mjesec dana više od limita dopuštenog za pobačaj.

Grupe koje pozivaju vlasti da istraže slučaj kažu kako nadležni djevojčicu nisu ni informirali o opcijama pobačaja. ‘Ne znamo što se događa, a institucije koja bi trebala dati potporu I brigu maloljetnima, nisu bile transparentne. Tražimo odgovornost’, rekla je Maria Luisa Sanchez Fuentes, direktorica grupe za reproduktivni izbor. Zlostavljanje je vlastima prijavila njezina majka, a djevojčica se trenutačno nalazi u domu za zaštitu djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene