Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri su mornara poginula, a pet ih se smatra nestalima nakon sudara turskog trgovačkog broda i putničkog trajekta ispred albanske obale u četvrtak ujutro, izjavio je šef lučke kapetanije u Draču Edmond Doraci.


Brod 'Reina 1' koji plovi pod malteškom zastavom, ali je u vlasništvu turskog biznismena, potonuo je nakon sudara s trajektom. 'Od deset članova posade, dvojica su živa. Za trojicu znamo da su mrtvi, a za petoricom tragamo', rekao je Doraci. Preživjeli su kapetan broda i njegov prvi časnik. Oni se od hipotermije oporavljaju u luci u Draču.

Do sudara je došlo 18 nautičkih milja od Drača. Turski brod plovio je prema crnogorskoj luci Baru, a trajekt pod nazivom 'Ankara' na liniji Drač-Bari. Na trajektu nitko nije ozlijeđen.

Uzroci nesreće još nisu poznati. Za nestalima tragaju spasilačke ekipe iz Albanije i Italije. (Hina)

Vezani članci Vučić, Zaev i Rama dogovorili balkanski schengen (Foto: AFP) Vučić, Zaev i Rama na Ohridu dogovorili "mali schengen", pozvali i druge da im se priključe: "Stvaramo drugačiji Balkan" Nesreća (Foto: Screenshot/YouTube) Dala intervju o važnosti opreza u prometu pa odmah nakon toga završila u prometnoj nesreći