Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo 'kešovina'

Trgovci marihuanom toliko zarađuju da su osnovali svoju banku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnici trgovina s marihuanom tjedno zarađuju desetke tisuća dolara. Često taj novac drže kod kuće ili u skladištima jer nemaju gdje s njim, a mnogi odlučuju angažirati i naoružane zaštitare da ga čuvaju.

Prodavači marihuane u Coloradu imaju problem s gotovinom; posao toliko dobro ide, i toliko zarađuju da nemaju gdje s novcem.

Naime, većina banaka odbija raditi s novcem od marihuane koja je legalna u Coloradu, ali je prodaja i dalje nelegalni biznis na državnom nivou. Ipak, čini se da je za industriju kanabisa pronađeno rješenje, piše Independent.

Naime, zakon je u ovom slučaju dozvolio osnivanje kreditne unije, Fourth Corner Credit Union. Razlikuje se od banke po tome što je riječ o neprofitnoj organizaciji koja je u vlasništvu članova, a cilj joj nije stvaranje profita već pružanje usluge. Iza Fourth Cornera stoji devet osnivača iz kanabis biznisa. No, oni će biti pod strogim financijskim nadzorom kako bi se vidjelo odlazi li novac prema narkokartelima i mafiji.

Fourth Corner će otvoriti svoja vrata proizvođačima i prodavačima marihuane te im je ponudila da će primiti njihov novac i omogućiti elektroničke transfere poput isplate plaća, plaćanje najma te kupovine.

Je li opravdano legalizirati marihuanu u medicinske svrhe?


A u njemu se, po svemu sudeći, vrti ogroman novac. Prema povjerljivim informacijama jedan trgovac marihuanom zaradi 500 tisuća dolara mjesečno (oko tri milijuna kuna). Dan Sullivan, zamjenik predsjednika tvrtke koja se bavi pružanjem zaštite trgovcima marihuanom prikupljajući i čuvajući njihov novac, kaže kako vlasnici takvih trgovina tjedno zarađuju desetke tisuća dolara. Često taj novac drže kod kuće ili u skladištima jer nemaju gdje s njim, a mnogi odlučuju angažirati i naoružane zaštitare da ga čuvaju.

Osnivači poručuju da će svatko tko ima interesa u industriji kanabisa biti dobrodošao u Fourth Corneru čija se organizacija neće razlikovati od drugih sličnih financijskih institucija. Ipak, još čekaju zeleno svjetlo za suradnju s drugim bankama.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Gužva ispred bankomata informatički kvar VIDEO Policija čuva bankomate: Novac su dizali i oni koji nemaju ništa na računu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene