Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u Hrvatskoj

Je li opravdano legalizirati marihuanu u medicinske svrhe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li opravdano ili ne legalizirati marihuanu u medicinske svrhe - pitanje je o kojem se posljednjih tjedana žustro raspravlja. A raspravljat će se i na posebno osnovanom povjerenstvu - koje bi se, kažu u Ministarstvu zdravlja, trebalo sastati idućeg tjedna. Oni kojima je marihuana pomogla u liječenju - legalizaciju vide kao šansu da si napokon pomognu.

Hoće li marihuana za hrvatsko zakonodavstvo i dalje ostati samo droga, uskoro bi se moglo znati. Idući tjedan sastaje se povjerenstvo koje će raspravljati upravo o korištenju marihuane u medicinske svrhe.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

Za jednog od člana povjerenstva pozvan je i profesor farmakologije Vladimir Trkulja. Ujedno i zagovornik legalizacije, ali isključivo u medicinske svrhe. 'Lijekovi po tom principu imaju određene korisne efekte - nisu dramatični, ali su jedna od opcija liječenja. Ako znamo da ona postoji trebamo omogućiti da ju pacijent i proba', smatra Trkulja.

VIDEO Prvi put u životu su probale ONO - Evo kako su reagirale!

Ali u jednom uređenom sustavu, koji se može regulirati uz malo političke volje, ističe. 'Davanje lijekova s medicinske strane nije uopće rizično jer to ide po receptu, postoje režimi i kontrola izdavanja - kao što se izdaje i masa drugih lijekova', dodaje profesor Trkulja.

Ipak i nakon što povjerenstvo sve raspravi - konačna odluka je na Vladi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene