Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred prepune bolnice

Donio ocu pištolj u bolnicu, ovaj se njime ubio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac Guy Button osuđen je na tri godine zatvora zbog ispunjavanja posljednje želje smrtno bolesnom ocu u bolnici, koji je od njega tražio da mu donese pištolj, nakon čega si je oduzeo život.

63-godišnji Ian Button sinu je na leđa svalio takav teret, čiji je jedini ishod mogao, i postao tragedijom, kako za njega samog, tako i za njegovog sina Guya. Ian, koji je bio strastveni kolekcionar pištolja, ubio se pištoljem Walther PPK, kojeg mu je sin donio u vrećici zajedno s 19 komada streljiva i to u sobi punoj pacijenata. Pridigao se kako bi navukao zavjese oko svojeg kreveta te legao i naposljetku si pucao u sljepoočnicu, piše Daily Mail. Bolovao je od raka pluća.

Pročitajte i ovo Ilustracija svađa nakon ručka Ocu stolcem slomio rebra jer mu nije dao novac za cigarete: "Nakon toga promijenio sam brave na stanu" Slika nije dostupna Motivi nejasni Nijemac ubio sina, suprugu pa sebe

Medicinska sestra koja je prva dotrčala u sobu, koja je bila puna drugih pacijenata, zatekla je Iana još uvijek živog, no kako je on specifično, prije tog zatražio da ga se ne oživljava ukoliko mu se stanje pogorša, mogla je samo u šoku promatrati kako čovjekov život nestaje. To traumatično iskustvo ostavilo je svoj trag na čitavom medicinskom osoblju bolnice u Northamptonu. Ian je ostavio i poruku policiji, u kojoj je pokušao prikriti činjenicu da mu je pištolj donio sin, napisavši kako ga je sam ponio u bolnicu.

Priznao krivnju, ali nije znao da mu se otac htio ubiti

'Pokojni gospodin Button osjetio je kako mu nije preostalo ništa drugo nego da uzme stvari u svoje ruke, ali s obzirom na njegovo slabo stanje, sinu je povjerio ogroman teret, kakav se može zamisliti samo u najvećim tragedijama', rekao je na sudu u Leicesteru Luke Blackburn, odvjetnik 30-godišnjeg Guya Buttona. Dodao je kako je njegov klijent svjestan kako je upravo on ocu omogućio način i sredstva kako da si oduzme život i da će s tim morati živjeti do kraja života. Guy je priznao krivnju na posjedovanje i donošenje ilegalnog oružja svom ocu, ali je rekao kako je vjerovao da je pištolj bio onesposobljen za uporabu te da nije znao da mu se otac namjeravao ubiti.

Iako je bio suočen s kaznom zatvora od minimalno pet do maksimalno 10 godina zatvora, Guy Button osuđen je na tri godine zatvora, jer je sudac u njegovom slučaju ocijenio kako se radio o 'posebnim okolnostima'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene