Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo tri dana nakon uhićenja pronađena je mrtva u zatvorskoj ćeliji.


Sandra Bland privedena je 10. srpnja zbog prometnog prekršaja koji se nastavio sukobom s policajcem koji ju je zaustavio. Tri dana kasnije Sandra je pronađena mrtva u zatvorskoj ćeliji. U službenom izvješću stoji kako se 28-godišnjakinja objesila, ali njena obitelj u to ne vjeruje te traže neovisnu obdukciju.

Vezani članci Policija, ilustracija Suspendirali ga: Policajac na računalu imao snimke seksualnog zlostavljanja djece Slika nije dostupna Samo nekoliko sati nakon masakra u Parizu ubio se policajac koji je istraživao napad

Sada je u javnost puštena snimka njenog privođenja. Dok joj je policajac pisao kaznu zamolio ju je da ugasi cigaretu što je ona odbila. Kad je odbila izaći iz automobila policajac joj je zaprijetio elektroškorom rekavši joj da 'će je zapaliti'.

KAOS NA BAZENU Policajac 12-godišnjakinji slomio rebra i čeljust

Potom je Sandra izašla iz automobila i dvojac je nestao iz kadra, ali prema audio zapisu da se zaključiti kako je svađa prerasla u fizički sukob prije no što je na mjesto događaja stiglo još nekoliko policajaca.

Potom postaje jasno da je video izrezivan i obrađivan te da u javnost nije pušten u svom prvotnom obliku.

Upravo to izazvalo je dodatne sumnje javnosti, a slučaj sada istražuje i FBI te se, kao i sve smrti u zatvorskim ćelijama, za sada tretira kao ubojstvo.


ABC US News | World News

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook