Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud BiH odlučio

Teroristu Jašareviću produljen pritvor za tri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine produljio je za tri mjeseca pritvor Mevlidu Jašareviću, osumnjičenom za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu u listopadu prošle goduine, kao i dvojici njegovih pomagača, dok je jednome ukinuo pritvor i naložio stroge mjere nadzora

Pritvor za Mevlida Jašarevića, Muniba Ahmetspahića i Emraha Fojnicu produljuje se za slijedeća tri mjeseca zbog nastavljanja provođenja istrage glede pojedinosti napada na američko veleposlanstvo.

Istodobno, četvrtom osumnjičenom Dini Pečenkoviću ukida se pritvor, te određuju mjere zabrane koje uključuju zabranu napuštanja mjesta boravišta u vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Brčkog i obvezno javljanje policijskoj postaji.

Policijski su istražitelji u prošlotjednoj akciji u sjedištu vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči pronašli i snajpersku pušku koju je u video poruci o pripremi napada imao Mevlid Jašarević, koji je u listopadu prošle godine iz druge strojnice pucao na američko veleposlanstvo.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti

Ispalio više hitaca iz strojnice

Državno odvjetništvo BiH očekuje i dostavljanje dokaza američkog FBI-a o uviđaju izvršenom u krugu američkog veleposlanstva u Sarajevu nakon što je Jašarević ispalio više hitaca iz strojnice.

Istragom je utvrđeno i da su na strojnici iz koje je pucao Jašarević na američko veleposlanstvo u Sarajevu DNK uzorci njegova pomagača Emraha Fojnice, koji se također nalazi u pritvoru s drugim pomagačem Munibom Ahmetspahićem.

Tijekom nedavne pretrage naselja Gornja Maoča uhićeni su vođa najveće vehabijske zajednice u BiH Nusret Imamović, njegov brat Eldin i Jasmin Mustajbašić, no oni nisu zadržani u pritvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene