Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedatelj Europske unije Nicolas Sarkozy postigao je u Moskvi "izvanredni rezultat" u pregovorima o vremenskom rasporedu povlačenja ruskih snaga iz Gruzije, osim Abhazije i Južne Osetije, do 10. listopada, izjavio je visoki gruzijski dužnosnik Alexander Lomaia.


"To je iznimno postignuće predsjednika Sarkozyja koje se tiče pune provedbe plana u šest točaka" o kojemu su Europljani pregovarali s Rusima, kazao je Lomaia, glavni tajnik gruzijskog Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Vezani članci Riža s curryjem, ilustracija Povlači se još jedan proizvod zbog etilen-oksida: Posebno ga koristi jedna kategorija stanovništva, pa pripazite na zalihe Slika nije dostupna Sarkozy želi da Obama nastupa čvrsto

Nicolas Sarkozy je u ponedjeljak posjetio Moskvu gdje pregovara o rasporedu povlačenja ruskih postrojba iz Gruzije.

Lomaja je potvrdio da je gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili na Sarkozyjev zahtjev napisao pismo u kojem "potvrđuje da se primirje prema ugovoru od 12. kolovoza provodi" u separatističkim pokrajinama Abhaziji i Južnoj Osetiji.

"Predsjednik Sarkozy je zatražio od predsjednika Saakašvilija da potvrdi da ugovor o primirju u šest točaka od 12. kolovoza vrijedi" za Abhaziju i za Južnu Osetiju, dodao je.

"Saakašvili je u svom odgovoru potvrdio da se primirje prema ugovoru od 12. kolovoza provodi" u tim dvjema pokrajinama, dometnuo je.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je nešto ranije da je povlačenje ruskih snaga uvjetovano gruzijskim potpisivanjem "pravno obvezujućih dokumenata o neprimjeni sile protiv Abhazije i Južne Osetije". "Rusija je sada dobila te dokumente", kazao je.

Rusija je u ponedjeljak ujedno objavila da će u utorak pristupiti razmjeni nota o uspostavi diplomatskih veza s Južnom Osetijom i s Abhazijom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju