Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putnici i posada na sigurnom

Kruzer uzvratio vatru i otjerao gusare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik talijanskog kruzera s 1500 putnika i članova posade priopćio je da je njegova posada pucnjavom uzvratila na napad somalskih gusara i uspješno ih otjerala.

Kapetan Ciro Pinto rekao je za talijanski državni radio da je svojim snagama sigurnosti naredio da uzvrate vatru kad su u subotu navečer šestorica muškaraca u malome bijelom čamcu zapucala na brod MSC Melody.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

Brod je u vlasništvu talijanske tvrtke MSC Cruises. Direktor te tvrtke Domenico Pellegrino rekao je za novinsku agenciju Ansu da je svih tisuću i pol putnika i članova posade na sigurnome.

Napad se dogodio 290 kilometara sjeverno od Sejšela. Brod je na 22-dnevnu krstarenju iz Durbana u Južnoafričkoj Republici do Genove. Ansa je objavila da brod sad po planu plovidbe ide prema jordanskoj luci Akabi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene