Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talibani najavljuju nove napade na NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog najnovijega vala stradavanja civila, talibani su optužili snage NATO-a za genocid i najavili da će intenzivirati samoubilačke napade koji su ionako u porastu.

Talibanski zapovjednik mula Dadula opovrgnuo je NATO-ove optužbe da se gerilci služe seljacima kao živim štitom u borbi protiv stranih snaga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška pitanja Evakuacije ljudi iz Afganistana u tijeku, ministri NATO-a razmatraju buduće odnose s talibanima Robert MIkac ZA DNEVNIK NOVE TV Odlikovani časnik NATO-ove misije u Afganistanu Robert Mikac o prvim porukama talibana: "Vrlo teško im možemo vjerovati. No, postoji jedna svijetla točka..."

U vrijeme kad je Dadula izgovarao svoju prijetnju, jedan je
pokrajinski dužnosnik priopćio da je u bombaškome napadu u južnoj pokrajini Uruzganu u petak poginulo najmanje 14 civila.

"Želimo obavijestiti strane snage i njihove robove da im je poraz u Afganistanu neizbježan", rekao je Dadula za Reuters preko satelitskoga telefona s nepoznate lokacije. 

"Talibanski mudžahedini spremni su boriti se do smrti i iduće će dana pojačati aktivnosti i samoubilačke napade do te mjere da se bezvjernici neće stići opustiti", rekao je.

"Talibani neće dopustiti ubojicama afganistanskih žena i djece da miruju i nastavit će ih napadati", prijeti mula Dadula.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene