Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog najnovijega vala stradavanja civila, talibani su optužili snage NATO-a za genocid i najavili da će intenzivirati samoubilačke napade koji su ionako u porastu.


Talibanski zapovjednik mula Dadula opovrgnuo je NATO-ove optužbe da se gerilci služe seljacima kao živim štitom u borbi protiv stranih snaga.

Vezani članci Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović na Plesu je dočekao hrvatske vojnike koji su se vratili iz Afganistana - 4 Hrvatski vojnici vratili se iz Afganistana, Milanović poručio: "Ovo je bila jako opasna misija i neće se skoro ponoviti" Slika nije dostupna Afganistanske snage ponovno zauzele Kunduz

U vrijeme kad je Dadula izgovarao svoju prijetnju, jedan je
pokrajinski dužnosnik priopćio da je u bombaškome napadu u južnoj pokrajini Uruzganu u petak poginulo najmanje 14 civila.

"Želimo obavijestiti strane snage i njihove robove da im je poraz u Afganistanu neizbježan", rekao je Dadula za Reuters preko satelitskoga telefona s nepoznate lokacije. 

"Talibanski mudžahedini spremni su boriti se do smrti i iduće će dana pojačati aktivnosti i samoubilačke napade do te mjere da se bezvjernici neće stići opustiti", rekao je.

"Talibani neće dopustiti ubojicama afganistanskih žena i djece da miruju i nastavit će ih napadati", prijeti mula Dadula.