Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj samoubojstava na Tajvanu porastao je u 2006. godini na 4.406, odnosno 12 na dan ili jedno na svaka dva sata.


Broj osoba koje su izvršile samoubojstvo veći je u odnosu na 2005. za 124, pa stopa suicida iznosi 19,9 samoubojstava na 100.000 stanovnika, dok ih je godinu dana ranije bilo 18,8, stoji u izvješću Ministarstva zdravstva.

Vezani članci Borbeni zrakoplovi Traže ih helikopterima i brodovima: Sudar dvaju tajvanskih borbenih zrakoplova tijekom leta obuke Policija, ilustracija Slučaj završio tragično: Pronađeno tijelo, sumnja se da je riječ o ženi koja je u petak nestala u Varaždinu

Većinu samoubojstava počinili su muškarci, posebno oni u dobi između 25 i 64 godine. Glavni razlog za oduzimanje života je nezaposlenost, no sociolozi drže odgovornim društvenu izoliranost, nepodnošljiv pritisak na poslu, depresiju i nedostatak psiho-pomoći za prevenciju suicida.

Od 1982. godine, samoubojstva su deveti uzročnik smrtnosti na Tajvanu. Najviše ih se počini udisanjem ugljičnog monoksida koji nastaje izgaranjem ugljena, skokovima s visokih zgrada ili paljenjem spremnika plin.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, Litva je zemlja s najvišom stopom samoubojstava na svijetu - 74,3 na 100.000 stanovnika, a slijedi Rusija sa 69,3 samoubojstva na isto toliko stanovnika.