Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jaz između SAD-a i EU

VIDEO 'EU je premekana': Procurila nova TAJNA SNIMKA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajna snimka na kojoj visoki američki dužnosnici omalovažavaju ulogu EU-a u Ukrajini mogla bi biti izrazito neugodna, ali je otkrila vrlo realnu podjelu između Bruxellesa i Washingtona oko rješavanja krize u Ukrajini.

SAD i EU poduzimaju diplomatske napore za rješenje nasilja u Ukrajini koje je izbilo pošto je predsjednik Viktor Janukovič odbio u studenome prošle godine potpisati trgovinski sporazum s EU-om i umjesto toga okrenuo se Rusiji.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Slika nije dostupna Slučaj Timošenko Nakon najave bojkota Ukrajina u sve većoj izolaciji

I dok se slažu kako Janukovič treba prekinuti nasilni obračun s prosvjednicima i otvoriti dijalog s oporbom, Washington i Bruxelles ne nalaze zajednički jezik oko toga kako izvršiti pritisnuti Kijev.

SAD se zauzima za sankcije protiv visokih ukrajinskih dužnosnika i oligarha, dok je EU oprezna imajući na umu da takva politika nije urodila plodom u susjednoj Bjelorusiji.

U snimci objavljenoj na YouTube-u, visoka dužnosnica EU-a Helga Schmid žali se veleposlaniku EU-a u Ukrajini kako su američki diplomati kritizirali EU da je "premekan" po pitanju sankcija.

Američka diplomatkinja Nuland se izjasnila : J**eš EU!

EU nije potvrdio vjerodostojnost te snimke, ali je pomoćnica američkog državnog tajnika Victoria Nuland koja je "uhvaćena na krivoj nozi" u jednoj drugoj tajnoj snimci, to opisala kao "prilično impresivan trgovački zanat", sugerirajući da je snimka autentična.

Politička bura zbog objavljenih snimki izbile su u petak kada je njemačka kancelarka Angela Merkel opisala komentare Nuland, među kojima je bila i fraza "j...EU", kao "apsolutno neprihvatljive". (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene