Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajland dobio privremeni ustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kralj Tajlanda je u nedjelju potvrdio privremeni ustav koji počiniteljima vojnog udara 19. rujna daje bitne ovlasti do izbora, koji bi se trebali održati krajem 2007. godine.

Vlasti su tražile od tv-mreža da budu spremne za svečanost prisege novog premijera u 16,45, (11,45 po srednjoeuropskom vremenu), rekao je jedan dužnosnik tv-mreže iTV, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade? Slika nije dostupna Tajlandski Ustavni sud: Premijer Samak mora podnijeti ostavku

Svi mediji drže da će novi premijer biti umirovljeni general Surayud Chulanont (63), bivši zapovjednik vojske i savjetnik kralja Bhumibola Adulyadeja.

Ustav će biti legalni instrument vlade i vojnog vijeća koje će pomno pratiti zbivanja u zemlji do povratka demokracije, za godinu dana.
 
Hunta je navela da se zadržava pravo smijenjivanja premijera na temelju privremenog ustava.

Državni udar izveden uz odobrenje kralja, izveden je bez krvoprolića. Thaskih, bogati poslovni čovjek koji je 2001. postao premijer, optužen je za nepotizam i korupciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene