Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajfuni usmrtili 1700 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najsnažniji tajfun koji je pogodio Kinu u posljednjih pedeset godina odnio je najmanje 130 života na jugoistoku zemlje, dok sudbina 160 osoba još nije poznata.

Stotine osoba je ozlijeđeno, a materijalna šteta se procjenjuje na više milijuna dolara nakon prolaska tajfuna koji je u četvrtak navečer najviše pogodio priobalne pokrajine Zhejiang i Fujian.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Nekoliko je ribara bilo na moru kada je Saomai zahvatio pokrajinu Fujian i njihove obitelji još nemaju vijesti o njima.

U Fudingu, jednom od najteže pogođenih gradova u pokrajini Fujian, 41 osoba izgubila je život, 107 ih se smatra nestalima, a 1.350 ih je ozlijeđeno u rušenju kuća, javlja Xinhua.

Oštećen je budistički hram Ziguo u Fudingu star tisuću godina, dodaje isti izvor.

Saomai je već sedmi tajfun koji se obrušio na Kinu ove godine. Tako će se žrtve Saomaija pribrojiti 1.699 mrtvih i 415 nestalih u olujama od početka godine, prema brojkama koje je ovog tjedna objavio kineski Crveni križ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene