Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Tadić ispriku nije uputio u ime koalicije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić ispriku hrvatskom narodu za zlo počinjeno u ratu u Hrvatskoj nije uputio u ime vladajuće koalicije, izjavio je u ponedjeljak Andreja Mladenović, glasnogovornik Demokratske stranke Srbije (DSS) srbijanskog premijera Vojislava Koštunice.

- Nemam namjeru komentirati što je predsjednik Republike izjavljivao. To je njegov stav, a on je za svoje stavove odgovoran građanima koje predstavlja, a koji su ga izabrali na neposrednim izborima, kazao je Mladenović novinarima, precizirajući da je "Tadić izabran neposredno, da nije dio vladajuće koalicije i da njegove aktivnosti nemaju nikakve veze s koalicijom" koju čine DSS i Nova Srbija Velimira Ilića, te Tadićeva Demokratska stranka.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..."

DSS, kazao je Mladenović, osuđuje sve zločine koji su se devedesetih godina dogodili na prostoru bivše Jugoslavije, te je istakao da je to nabolji pristup zločinima i zlu koje je učinjeno svim narodima.

- DSS nema selektivan pristup zločinima, kazao je Mladenović, dodajući da treba utvrditi istinu o prošlosti, sanirati štete i omogućiti protjeranima da se vrate, kako bi se nastavio razvoj dobrosusjedskih odnosa.

Beogradski mediji u ponedjeljak, osim Tadićeve izjave, prenose i reakcije ostalih stranaka i pojedinaca, koji su - osim Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke - u nedjelju pozdravili Tadićevu ispriku, a tabloidi Kurir i Pravda su izašli s naslovnim stranicama na kojima dominira naslov "Bruka".

Tabloid Pravda, koji otvoreno propagira stavove radikala, na
naslovnici donosi da se Tadić ispričao Hrvatima za zločine Srba "čije žrtve nije ni spomenuo", te objavljuje izjavu Borislava Mikelića, nekadašnjeg dužnosnika samoproglašene Republike Srpske Krajine, da je to, nakon haške presude Milanu Martiću, "novi udarac za krajiške Srbe, koji će potegnuti pitanje Tadićeve odgovornosti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene