Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Sve boljke i nesporazumi bivše Jugoslavije slili su se sada u BiH. I ukoliko u Jugoslaviji nismo bili spremni živjeti s ujedinjenim identitetom, u toj mjeri je složeno očuvati i takav život u sadašnjoj BiH. Jedino rješenje za jedan takav multietnički prostor je da svi pristanu na minimum zajedničkih svojstava', rekao je predsjednik Srbije Boris Tadić.


Boris Tadić izjavio je da je za Srbiju prihvatljivo sve što se dogovore legitimni predstavnici naroda i građana u BiH, ali da se od njega ne može nikada očekivati da će dovesti u pitanje Republiku Srpsku. Ocijenio je kako je BiH trenutačno ono što je nekada bila Jugoslavija, prenosi 24sata.info.

Vezani članci Slika nije dostupna EU zabrinut zbog stanja u BiH Slika nije dostupna Dodik raspisuje referendum za odcjepljenje od BiH?

'Srbija nikad neće odustati od zaštite srpskog identiteta i kulture u BiH. Ne može se nikad od mene očekivati da ću iznevjeriti interese srpskog naroda, braneći prava Bošnjaka. Nikad ne možete očekivati od mene da ću dovesti u pitanje RS. Ja branim pravo RS na postojanje', rekao Tadić.

On je za sarajevsku televiziju 'Hayat' rekao da je revizija Daytonskog sporazuma moguća samo ukoliko na to pristanu predstavnici naroda i građana u BiH. Tadić je rekao da ni Beograd ni on ne daju nikakve instrukcije predsjedniku Vlade Republike Srpske Miloradu Dodiku, niti da on dolazi po njih.

'Dodik je svoj čovjek koji je dobio veliki broj glasova i koji zna što je njegova odgovornost. On vodi politiku za koju je odgovoran. Mislim da je Dodik prerijetko u Beogradu i da sam je prerijetko u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru', smatra Tadić. Govoreći o interesima srpskog naroda i Srbije u BiH, Tadić je naveo da je to prije svega očuvanje vlastitog identiteta i kulture.