Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početkom prosinca

Dodik raspisuje referendum za odcjepljenje od BiH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarajevski list 'Dan' tvrdi da će Dodik već početkom prosinca raspisati referendum za odcjepljenje od BiH.

Nakon što su propali pokušaji predstavnika SAD-a i Europske unije da se, tijekom razgovora u vojnoj bazi u Butmiru, postigne dogovor lidera pet vladajućih stranaka u BiH, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i premijer RS, jučer je izjavio kako će pozvati predsjednike drugih stranaka da se bez prisustva međunarodne zajednice pokušaju dogovoriti o ustavnim promjenama, piše Pincom.info.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Slika nije dostupna 'Poraz Dodikove politike' Ashton: EU ostaje zabrinuta stanjem u BiH

Kako saznaje sarajevski 'San', to bi bio tek formalni susret isključivo zbog međunarodne zajednice, i na njemu ništa neće biti riješeno. Prema banjalučkim izvorima sarajevskog lista, Dodik čeka 18. studeni za kada je zakazan sastanak Vijeća za provedbu mira i nakon toga, već početkom prosinca namjerava raspisati referendum na kojem će se građani RS izjašnjavati o otcjepljenju od Bosne i Hercegovine. List tvrdi kako se radi o planu koji je poznat i međunarodnoj zajednici, te kako je potpuno je neizvjesno šta će ona poduzeti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene