Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre riječi

EU zabrinut zbog stanja u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BiH i regija i dalje predstavljaju zabrinutost Europskoj uniji, izjavila je povjerenica EU za vanjsku politiku.

Oštra retorika između predsjednik RH Stjepana Mesića i Srbije Borisa Tadića nije neprimijećeno prošla u redovima povjerenika EU. Catherin Ashton, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost u New Yorku je rekla kako je o situaciji na Balkanu razgovarala s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom, piše Deutsche Welle. Europljani su posebno zabrinuti za situaciju u BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tadić se ne slaže s Mesićem 'Dodik dobro zna da ne smije protiv interesa srpskog naroda' Slika nije dostupna Početkom prosinca Dodik raspisuje referendum za odcjepljenje od BiH?

'Jedna od tema na koju posebno obraćam pažnju, u ovih mojih prvih nekoliko tjedana u uredu EU-a, je kako da podržimo razvoj upravo u toj zemlji, prepoznajući puls različitih zajednica u državi, dok se one pripremaju za nadolazeće izbore u listopadu ove godine. I da građanima pokažemo koristi koje mogu dobiti od strane Europske unije, kada već govorimo o tom razvoju u Bosni', kazala je Ashton.

>> 'Tadić je Mesićevu izjavu iskoristio više za domaću javnost'

>> Tadić u UN-u: Mesićeva izjava mahanje je sabljom

>> Mesić bi poslao vojsku ako RS raspiše referendum

Analitičari smatraju da Milorad Dodik na referendum poziva radi predizborne kampanje za listopad. 'Ono zbog čega se zabrinjavam je prije svega to kako ćemo biti sigurni da ćemo ostati na kursu izgradnje jedne države, na putu podržavanja te zemlje i da pored toga osiguramo budućnost te zemlje pokraj EU-a, te da ona na kraju bude dio EU. U isto vrijeme moramo biti sigurni da podrška svim zajednicama u BiH bude takva, da one podjednako budu uspješne u svojoj zemlji', rekla je Ashton osvrćući se na ranije iskazanu zabrinutost zbog 'prijetnji' referendumom u RS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene