Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Dramatiziranje situacije

Tadić: 'BiH ne prijeti rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tadić je zamjeniku američkog državnog tajnika iznio stav da probleme u BiH treba riješiti demokratskim dijalogom između sva tri naroda.

Tadić je u svom razgovoru sa zamjenikom američkog državnog tajnika Jamesom Steinbergom potvrdio da su informacije kako Bosni i Hercegovini prijeti rat netočne. 'Ne radi se o nikakvom ratu, situacija se dramatizira, ne znam s kojim ciljem. Potrebno je identificirati probleme i to racionalnim i demokratskim dijalogom između sva tri naroda', rekao je Tadić.

Pročitajte i ovo Preminuo rudar u rudniku Mramor kod Tuzle Neizmjerna tuga Akcija spašavanja završila tragično: Iz rudnika Mramor izvučeno tijelo rudara GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima

Tadić je dodao kako su razgovori sa Steinbergom bili 'prijateljski i otvoreni', a ticali su se situacije u BiH i Kosovu. No, srpski je predsjednik rekao i da Srbija ima svoje legitimne nacionalne interese od kojih neće odustati. 'Što se tiče BiH, rekao sam da Srbija ne podržava bilo kakvu podjelu te zemlje. Smatram da bi to ugrozilo regionalnu stabilnost. Srbija ostaje snažno privržena Daytonskom sporazumu što znači da je sve što se tri naroda dogovore prihvatljivo i za Srbiju, ali ne može biti nametanja rješenja', kazao je Tadić, a prenosi srpski Mondo.

Prema njegovim riječima, Steinberg na sastanku nije iznio stav SAD-a o kosovskom pitanju. 'Pored dobre volje za suradnju s EU, SAD-om i drugim zemljama, Srbija ima i svoje crvene linije, a jedna od njih je vezana i za Kosovo i Metohiju. Rekao sam da Srbija ne priznaje, niti će ikada priznati Kosovo i Metohiju. Privrženi smo ideji da se razgovori o Kosovu i Metohiji nastave te da se nađe kompromisno rješenje koje ne podrazumijeva da je jedna strana dobitnik, a druga gubitnik', prenio je Tadić srpske stavove sa sastanka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene