Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

72- godišnji Nenad Jocović iz Lazareva je kao službeni svjedok nazočio pretrazi kuće i uhićenju Ratka Mladića.


72-godišnji Nenad Jocović iz Lazareva koji je kao službeni svjedok nazočio pretrazi kuće i uhićenju Ratka Mladića, ispričao je beogradskim Večernjim novostima niz detalja o događajima u četvrtak u jutro u Lazarevu, pa i to kako mu se Mladić povjerio da je razmišljao i o samoubojstvu, no, 'odlučio sam da to, ipak, ne učinim, a znam i zbog koga' podsjećajući što je sve njegova obitelj prolazila dok je on bio u bijegu.

Vezani članci Slika nije dostupna Osmislio kapsulu za pomaganje u samoubojstvu: "Smrt nastupa u 30 sekundi, bez panike i osjećaja gušenja" Očevid, ilustracija Tragedija kod Krapine: Muškarac (56) ubio 75-godišnjakinju pa sebe

Jocić priča kako Mladić nije krio identitet i policajcima je pokazao osobnu iskaznicu na ime Ratko Mladić, ali je tom dokumentu odavno istekla valjanost. U novčaniku je još imao fotografiju sina Darka, supruge Bosiljke i pokojne kćer Ane. Pogledao je fotografiju, svjedoči on, prije nego što je predao policiji.

'Razgovarao je s policijom, pričao o kćeri Ani, o svom djetinjstvu sa samohranom majkom Stanom. I nju je više puta spomenuo. Govorio je o školovanju u Vojnoj akademiji koju je završio s desetkom, o Rusiji u kojoj je, kao oficir JNA, boravio', tvrdi Jocić.

>> ICTY odobrio dopunu optužnice protiv Mladića, ali i dalje za BiH

>> Mladić: Ja nisam ubijao, a svi oni koji jesu trebaju za to odgovarati

>> Uhićenje Mladića - posljednja šansa da netko odgovara za Srebrenicu

Mladić je policajcima koji su pretraživali kuću i gdje su na stolu pronašli dva napunjena pištolja rekao kako su mu ubili kći, a kada je jedan odgovorio kako to nisu oni učinili kratko je rekao 'Ma, znam da niste vi. Ali znam tko je i zašto'.

Jocović dodaje kako je Mladić odbio doručak, puno je razgovarao s policajcima pitajući 'gdje je Amerikanac' objašnjavajući kako se 'ovdje ništa bez njih ne događa', govorio im je o domoljublju, 'o svemu što je prodano i izdano', Kosovu. Policajci mu pri odvođenju nisu stavili lisice, tvrdi Jocović kao i to da Mladića nikada nije vidio u selu niti kući u kojoj je uhićen u četvrtak ujutro. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju