Cvijeće i svijeće u blizini mjesta gdje je pala peteročlana obitelj - 2
Cvijeće i svijeće u blizini mjesta gdje je pala peteročlana obitelj - 2 Foto: Afp

Švicarska policija još pokušava rasvijetliti okolnosti tragedije koja se prije nekoliko dana dogodila u švicarskom Montreuxu, kada je petero članova obitelji, među kojima je osmogodišnja djevojčica, palo s balkona zgrade. Ostao je živ samo petnaestogodišnji dječak, koji je s teškim ozljedama hospitaliziran.


Prema medijskim navodima, do tragedije je došlo kada su na vrata stana u kojem je živjela obitelj iz Francuske pokucali policajci kako bi napravili provjeru koja se obavlja u slučaju školovanja djeteta kod kuće. Kako njihov petnaestogodišnji sin nije pohađao nastavu u školi, a otac ranije nije odgovarao na poziv za provjeru, uobičajena procedura nalagala je provjeru uživo, izjavio je glasnogovornik tamošnje policije Jean Christophe Sauterel za NDTV.com.

Sudeći po svemu što je policija dosad uspjela rekonstruirati, nakon što su pozvonili na njihova vrata, čitava obitelj bacila se kroz balkon. Izjavio je to glasnogovornik kantonalne policije Vaud, koji je potvrdio da je istraga otvorena kako bi se rasvijetlile okolnosti, odnosno motiv tragedije. Kako je kazao Sauterel, policija ne isključuje nijednu mogućnost, a treba utvrditi što je obitelj nagnalo na taj čin. 

Preminuli su četrdesetogodišnji otac obitelji, njegova godinu dana starija supruga i njezina sestra blizanka te osmogodišnja djevojčica. Petnaestogodišnji sin s teškim je ozljedama hospitaliziran.

Zgrada iz koje je pala peteročlana obitelj - 2 Peteročlana obitelj skočila s balkona nakon što im je na vrata stana pozvonila policija

Slika nije dostupna Srbin pao kroz prozor bordela i poginuo: "Pokušao je doći do susjednog balkona. Okliznuo se i pao na glavu držeći se za jastuk"

"Ugledao sam sam pet tijela nekih desetak metara od zgrade, tri su bila s jedne i dva s druge strane", rekao je jedan susjed za dnevni list Tribune de Geneve te dodao:

"Bilo je kao u lošem filmu, nisam shvaćao o čemu se radi", kazao je svjedok, kojem je odmah ponuđena psihološka pomoć.

Policijski glasnogovornik potvrdio je da se radilo o obitelji koja nije imala baš kontakata sa susjedima i općenito s vanjskim svijetom. Otac je, kako je kazao glasnogovornik, radio kod kuće, majka je po struci bila zubarica i poznato je da je ranije, dok su živjeli u Francuskoj, radila u Parizu. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju