Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svećenik heroj

Ovaj čovjek je iz goruće Notre-Dame spasio Kristovu Trnovu krunu i Presveti Sakrament

Kristova Trnova kruna (Foto: AFP)
Kristova Trnova kruna (Foto: AFP) Foto: Afp
Jedan francuski svećenik pohvaljen je zbog ulaska u katedralu Notre-Dame koja je gorjela u ponedjeljak kako bi pomogao spasiti neprocjenjivu Trnovu krunu i Presveti Sakrament. Riječ je kapelanu Pariške vatrogasne brigade Jean-Marc Fournieru.

Jean-Marc Fournier, kapelan pariške vatrogasne brigade inzistirao je da uđe u katedralu i pomogne spasiti Trnovu krunu i Presveti Sakrament, prenosi Guardian.

Važnost ove krune je u tome što katolici vjeruju da ju je nosio Isus Krist tijekom njegova raspeća. Prema New Advent's Catholic Encyclopedia, kruna je došla u Pariz 1238. godine kada ju je car Constantinople dao kralju Luju IX.

Presveti Sakrament su posvećeni kruh i vino koje katolici primaju za vrijeme mise, a za koja se vjeruje da su tijelo i krv Kristova. Zbog toga su također smatrani važnim stvarima za spašavanje, prenosi Insider

Član pariških hitnih službi rekao je za Sky News da je kapelan Jean-Marc Fournier apsolutni heroj.
"Uopće nije pokazivao strah dok je odlazio u relikvije unutar katedrale i pobrinuo se da one budu spašene. On se svakodnevno bavi životom i smrću i ne pokazuje strah", izjavio je član hitnih službi.

Fournier je 2015. pohvaljen zbog skrbi za žrtve terorističkog napada u dvorani za glazbu u Bataclanu, moleći se i tješeći one iznutra, a 2004. godine preživio je zasjedu u Afganistanu što je rezultiralo smrću 10 vojnika, prenosi Sky News.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene